Focus op Fotografie: Sterrensporen fotograferen

Focus op Fotografie: Sterrensporen fotograferen

Uitvoering
Boek , 280 pagina's
Auteur
ISBN
9789463563406
Verwacht op
27 april 2024
€ 39,99 € 34,99 (actieprijs t/m 25-4-2024)

"Ik denk vaak dat de sprankelende kleuren van de nacht levendiger en kleurrijker zijn dan die van de dag."

--- Vincent van Gogh

De sterrenhemel heeft de mens altijd al geboeid. Het is ook heel uitdagend om de sterrenhemel in al haar pracht te fotograferen. Dit wordt echter steeds moeilijker door de toename aan lichtvervuiling in de Benelux. Er is een alternatief en dat zijn sterrensporen. Het is zelfs mogelijk om dit soort foto's vanuit een stad te maken, waardoor er fantastische resultaten te behalen zijn.

De sterren draaien onverstoord rondjes rond de poolster. Maak je belichtingstijd lang genoeg, en deze schitterende puntjes aan de nachtelijke hemel vormen streepjes in de foto. Hoe langer je belicht, hoe langer de sporen worden tot ze als prachtige cirkels in de foto te zien zijn. Het mooiste van alles is, dat je zelfs vanuit het centrum van een stad dit soort foto's kunt maken. Een eenvoudige nachtfoto kan op die manier veranderen in een bijzondere nachtfoto.

In het boek Sterrensporen fotograferen komen alle details aan bod over de manier hoe je dit soort foto's kunt maken. Welke apparatuur heb je nodig? Wat voor instellingen moet je gebruiken? Hoe kun je de foto's bewerken tot een fantastisch eindresultaat? Het boek Sterrensporen fotograferen beantwoordt al deze vragen en meer.

  • het boek is een diepgaand naslagwerk met alle details over het fotograferen van sterrensporen.
  • alle technieken komen aan bod die het mogelijk maken om zelfs in het centrum van de stad sterrensporen te fotograferen.
  • haal het uiterste uit je camera en maak foto's van de sterrenhemel die je niet voor mogelijk gehouden had.
Wis filter
  • Nando Harmsen

    Nando Harmsen fotografeert vanaf zijn tiende en maakte van zijn hobby zijn werk. Hij fotografeerde feesten en partijen huwelijken modeshows en concerten. Een tijd lang was hij een van de huisfotografen van het voormalige jongerencentrum de Effenaar in...
    Harmsen H

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Focus op Fotografie: Sterrensporen fotograferen hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over fotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...